dinsdag 17 mei 2011

Koninginnedag 2011



Onlangs werd onze koningin 73 jaar oud en dat werd natuurlijk ook in the Woodlands volgens goede traditie gevierd. Het programma dat we hadden georganiseerd, bestond uit een knutselactiviteit, een stukje informatie over ons koningshuis, oud-Hollandse spelletjes en natuurlijk een vrijmarkt, waarbij kinderen hun eigen spulletjes mochten verkopen.
Onze nieuwe lokatie aan de Shadowbend Place leende zich uitstekend voor deze activiteiten met zijn houten "deck" en het nabij gelegen basketballveldje en grasveld.
Omdat het die dag nogal warm en benauwd was, hadden we besloten de knutselactiviteit binnen te houden. De kinderen maakten kroontjes, sleutelhangers en andere leuke dingen. Leuk detail was dat heel veel kinderen of in het oranje waren gekleed of in de kleuren van onze vlag. Grappig dat wij als Nederlanders in het buitenland op deze dag zo'n homogene groep vormen en ons echt verbonden voelen met elkaar en met ons vaderland.
lekker knutselen!

plakken, knippen, tekenen



Na het knutselen hielden we een korte presentatie over ons koningshuis, waarin uiteengezet werd waarom we koninginnedag op 30 april vieren en niet op de officiele verjaardag van onze huidige koningin.
Daarna was het tijd om naar buiten te gaan waar de spelletjes op de kinderen wachtten: spek- en appelhappen, stelt- en skilopen, sjoelen en natuurlijk touwtrekken. Dat viel nog niet mee in die hitte!!



Vrijmarkt!


De middag werd afgesloten met een traditionele vrijmarkt. Kinderen hadden "oud" speelgoed uit de kast gehaald, 3-D kaarten gemaakt en er was ook een vaardigheidsspelletje te doen (een soort "Dokter Bibber"), waarbij je een hele vast hand nodig had. De stemming zat er goed in en dankzij de vele lekkernijen die de ouders hadden meegenomen was ook de inwendige mens tevreden.
We kijken weer terug op een geslaagde dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten