maandag 12 november 2012

Hallo Wereld (themadag Kinderboekenweek 2012)


De Kinderboekenweek is dit jaar ook in Houston groots gevierd.
Wat het tevens heel bijzonder maakte, was dat er voor een themadag, voor de eerste keer in de geschiedenis van ‘De Eekhoorn’ werd samengewerkt met de “Awty International school” uit Katy. Er waren in totaal ongeveer 47 kinderen in de leeftijdsgroep van 4-16 jaar.

Het thema voor deze kinderboekenweek was “Hallo Wereld”; het ontmoeten van andere culturen in én door verhalen. Ons thema voor de culturele dag was gebaseerd op het boek “Een reis om de wereld in 80 dagen” van Jules Verne. Met de hoofdrolspelers “Fogg” en “Passepartout”.
Fogg en Passepartout

De dag werd geopend door Helga Quint (Awty) en Eliane van Horssen (NTC De Eekhoorn) met aansluitend een heel leuk toneelstukje, gespeeld door de juffen Petra en Annemarie. Zij speelden het moment van aankomst in Londen (na in 80 dagen, de wereld te zijn overgeweest) en beseften uiteindelijk dat zij gelukkig nog (9 uur) op tijd waren aangekomen. Zij toverden allerlei attributen uit hun koffer, waarbij ze een eigen verhaal vertelden. Uiteindelijk werd verteld dat de kinderen ook, net zoals zij, in 80 minuten alle landen konden bezoeken via de “stationnetjes”. Zij werden ingedeeld in groepjes van 8 kinderen en konden met hun eigen “luchtvaartsmaatschappij”, uitgebeeld door een begeleider met een kaartje om hun nek (bijvoorbeeld KLM of Lufthansa) alle landen bezoeken. De kinderen kregen tevens een eigen paspoort mee, waarin per land een stempel kon worden gezet.

Dit waren landen en hun activiteiten:

Egypte: boekenleggers maken (je eigen naam in hierogliefen schrijven) en de kinderen konden elkaar inwikkelen met wc-papier (mummies maken)
Engeland: woordzoekers voor de oudere kindjes en kleurplaten voor de jongsten.
Nederland: tekening maken “wat mis je aan Nederland?”, en een spelletje oud-Hollands sjoelen.
Verkleedstand : (met prachtige kleding uit allerlei landen) en het maken van een groepsfoto.
China: “vechten tegen de draak”. De kinderen konden zich even heerlijk uitleven op het “draken” springkussen.
Amerika: cowboyhoeden versieren en donuthappen
Japan: Mikado spel en juf Petra schreef de namen van de kinderen in het Japans.
India: Bollywood dansen. Een heuse Bollywood danseres kreeg elk kind van groot tot klein (en begeleiders ;-)) aan het dansen.
sjoelen!

Allemaal...

...mooi....

.... verkleed!

Kleuren,...

en cowboy hoeden maken!

Een échte Bolly-wood danseres!

Tijdens de pauze stond er een enorm buffet klaar met “wereldgerechten”. Elk gezin had een overheerlijk werelds gerecht meegenomen en er waren zelfs Libanese gerechten. Het was heerlijk allemaal!

Aan het eind van alle activiteiten werd er nog éénmaal “Bollywood” gedanst door alle kinderen samen én werd het lied “Hallo Wereld” gezongen.
Tevens werd het boekenweek geschenk 2012 uitgereikt. 

Wij kijken met plezier terug op deze fantastische dag en willen via deze weg ook alle pappa’s en mamma’s nog bedanken die hebben meegeholpen.

Voor het lied 'Hallo Wereld' zie http://www.youtube.com/watch?v=sL5Mz-H7_w8
Wat was het een leuke dag!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten