woensdag 26 januari 2011

Washington DC (bijscholing stichting NOB)

Op vrijdag vroeg in de ochtend vlogen we richting Washington om na een prima vlucht de ijskoude lucht van deze grote stad om onze oren te voelen. Het vroor maar licht, maar met een harde wind voelde het veel kouder aan. Nadat we alle tassen naar het hotel gebracht hadden, gingen we een tour maken door de stad. De metro bracht ons naar allerlei mooie plekken in de stad en het Capitol, the White House, het Smithsonian en de Library of Congres maakten grote indruk op ons.





Ook hadden we het gevoel weer een beetje in Europa te zijn. Het was er koud, er waren fietsen, trams en metro’s en er liepen warempel mensen op straat. Ook kleine winkeltjes en brede trottoirs hielpen mee om dit beeld te verstevigen.
De cursus was goed georganiseerd: beide geledingen, de leerkrachten en het bestuur, hadden ieder hun eigen programma en we hebben in deze twee dagen allerlei handreikingen gekregen om onszelf te verbeteren. Vooral de contactlegging met de andere scholen in ons land was heel waardevol.






We hebben ons ook aangesloten bij een community van NTC scholen in de USA, waarbij er maandelijks een webinar gegeven zal worden en allerlei interessante informatie en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Al met al een zeer geslaagd weekend, zowel op het vlak van informatiewinning als teambuilding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten