Een powerpoint van Koninginnedag verduidelijkte voor de kinderen waar dat oranje nou toch vandaan kwam, en liet ook wat zien van hoe Koninginnedag in Nederland gevierd wordt. Ook werden er enkele leuke moppen en raadseltjes verteld, zoals:
Waarvoor heeft de koningin een oranje telefoon? - Om mee te bellen.
Twee Belgen zijn een personeelsadvertentie in de krant: Gevraagd politierechercheur. Ze besluiten te solliciteren en rijden naar het bureau. De ene Belg stapt uit de auto en gaat naar binnen, de ander wacht buiten. "Om de baan te krijgen moet u drie vragen kunnen beantwoorden over Nederland," zegt de hoofdcommissaris. "Wat is de hoofdstad van Nederland?" "Dat weet ik," zegt de Belg, "dat is Amsterdam." "Helemaal goed. En wie is de koningin van Nederland?" "Dat is Beatrix,' antwoordt de Belg. "Oke. Weet u tenslotte ook wie Willem van Oranje heeft vermoord?" "Nee, dat weet ik niet," zegt de Belg. "Mag ik het thuis opzoeken?" Dat mag hij. De Belg gaat terug naar zijn vriend, die hem vraagt hoe het gesprek is gegaan. "Hartstikke goed. Ik ben er nog maar net en moet nu al een moordzaak oplossen.
Het is feest in Amsterdam. Overal staan drankhekken. Zegt een agent tegen een jongen: "Als ik jou was zou ik mijn fiets hier niet neerzetten, de koningin komt zo langs namelijk." "Oh dat geeft niet," zegt de jongen, "ik zet hem toch op slot."
Op zo’n koninginnedag mogen natuurlijk niet de oud-Hollandse spelletjes ontbreken: steltlopen, koekhappen, sjoelen, blikgooien, enz. enz.. Met een strippenkaart in de hand mochten alle kinderen op pad langs alle spelletjes en ze hadden veel plezier! De dag werd afgesloten met een traditionele vrijmarkt, waarbij iedereen zijn of haar eigen spulletjes mocht verkopen. Het was wederom een zeer geslaagde dag!